ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕΠΕΗΥ

Επιλογή και αρμοδιότητες των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εγκύκλιος 170610/Δ2/13-10-2016.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

Σε μια εντυπωσιακή τελετή, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στην Washington DC, βραβεύτηκε η τετραμελής ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ & 1ου Γυμνασίου Παπάγου ως νικήτρια του διαγωνισμού “Deep Ocean Robotics competition”, ο οποίος διοργανώθηκε από τον οργανισμό “Museum of Science Fiction”.

Ο εκπαιδευτικός Βαμβακάρης Μιχάλης, καθηγητής Πληροφορικής και οι μαθητές Αγγέλου Φίλιππος και Βλαζάκης Παύλος εκπροσώπησαν την ομάδα, τα σχολεία και τη χώρα μας και παρέλαβαν το έπαθλο από τον συνεργάτη της NASA Dr. Mason Peck ο οποίος προλόγισε την παρουσίαση του έργου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, κος Ρακίνας Αχιλλέας, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα για την επιτυχία της. 

Θερμά συγχαρητήρια

Διαβάστε περισσότερα...

9th CONFERENCE ON INFORMATICS IN EDUCATION 2017

Το 9th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (9th CIE2017), διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την ΕΠΥ και τελεί υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΕΘ. Θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 13-15 Οκτωβρίου 2017. Λεπτομέρειες (και on line πρακτικά παλαιότερων συνεδρίων) στο δικτυακό τόπο του Συνεδρίου: http://di.ionio.gr/cie.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ UBUNTU LTSP

 Την Παρασκευή 10/2/2017 και την Δευτέρα 13/2/2017, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Β' Αθήνας και Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της Β' Αθήνας διοργανώνουν σεμινάριο για χρήση του UBUNTU LTSP στα σχολικά εργαστήρια πληροφορικής. Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο συνάδελφος Ευάγγελος Κακωνάς εκπαιδευτικός ΠΕ19 και  ο Ρούσσος Γιάννης υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β΄ Αθήνας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ PYTHON

 Την Δευτέρα 3/10/2016, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Β' Αθήνας και Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της Β' Αθήνας διοργανώνουν σεμινάριο για προγραμματισμό στη γλώσσα PYTHON. Το σεμινάριο θα κλιμακωθεί σε 6 συνεδρίες μία δια ζώσης στο 2ο ΓΕΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και 5 εξ αποστάσεως με τη χρήση της πλατφόρμας MOODLE του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β' Αθήνας. Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι, ο Ρούσσος Γιάννης υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β΄ Αθήνας και ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής κος Ευάγγελος Κανίδης.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ PYTHON

Την Παρασκευή 18/03/2016, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Β' Αθήνας και Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της Β' Αθήνας διοργανώνουν σεμινάριο για προγραμματισμό στη γλώσσα PYTHON. Το σεμινάριο θα κλιμακωθεί σε 6 συνεδρίες μία δια ζώσης στο 2ο ΠΕΚ ΑΘΗΝΑΣ και 5 εξ αποστάσεως με τη χρήση της πλατφόρμας MOODLE του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β' Αθήνας. Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι, ο Ρούσσος Γιάννης υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β΄ Αθήνας και ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής κος Ευάγγελος Κανίδης.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 'ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ'

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) σας προσκαλεί στην Ημερίδα αποτίμησης των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 7 - 13 Δεκεμβρίου 2015 για την «Εβδομάδα Πληροφορικής - Ώρα του Κώδικα». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και από ώρα 15:00 έως 19:00 στο Υπουργείο Παιδείας. Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη»). Δείτε το πρόγραμμα και την πρόσκληση.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΠΕΗΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την Πέμπτη 14-01-2016 στο 2ο ΓΕΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με αντικείμενο την αξιοποίηση των ΣΕΠΕΗΥ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β' Αθήνας. Για να δείτε το πρόγραμμα και τις παρουσιάσεις της ημερίδας πατήστε εδώ.

10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Η Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κ.Α.Π) και το παράρτημα Π.Ε.Κ.Α.Π Πελοποννήσου διοργανώνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα : 'Η πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Ρόλος και Εφαρμογές'. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 15 εως 17 Απριλίου 2016 στην πόλη του Ναυπλίου ή της Κορίνθου. Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PYTHON

Την Τρίτη  29/09/2015, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Β' Αθήνας και Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της Β' Αθήνας διοργανώνουν σεμινάριο για προγραμματισμό στη γλώσσα PYTHON. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής από 19:00 - 22:15 και θα κλιμακωθεί σε 4 συνεδρίες. Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι, ο Ρούσσος Γιάννης υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β΄ Αθήνας και ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής κος Ευάγγελος Κανίδης. Επειδή αρκετοί συνάδελφοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον δεν επιλέχτηκαν καθώς προηγούνται σε αυτή τη φάση οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, διευκρινίζεται ότι θα οργανωθεί και επόμενο σεμινάριο με τη χρήση της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β' Αθήνας.

Σελίδες

  • Σελίδα
  • «
  • <
  • >
  • »
  • of 6

Ημερολόγιο

Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019
 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και ανακοινώσεις

Είσοδος

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.